PV Calc App mobilalkalmazás | Korax Solar napelem
HU
EN

PV Calc App - Innovatív mobilalkalmazás a debreceni Megújuló Energiaparktól
Örömmel jelenthetjük be, hogy elkészült az első olyan magyar okostelefon-alkalmazás, amely kifejezetten olyan felhasználók részére készült, akik érdeklődnek a napenergia felhasználása iránt.
A most megjelent applikáció, a PV Calc olyan mobilalkalmazás, amelyet sok háttérmunka tett működővé, és az eddigi hasonló tematikájú alkalmazásoktól eltérővé.
A napenergia felhasználásánál – mint az köztudott – különösen fontos tényező az, hogy milyen szélességi és hosszúsági körön helyezkedik el az adott pont, ahová egy napelemes vagy napkollektoros rendszert terveznek telepíteni.

Miért is van ez így?

A napsugarak beesési szöge (többek között a Föld alakja, és a forgási dőlésszög miatt) minden egyes ponton más és más. Így hát a Föld minden egyes pontján különböző értékekkel kell számolnunk, ha pontos adatokat akarunk kapni.
Az alkalmazás lényege, hogy megadja, egy adott helyen mekkora és milyen típusú rendszerre van szükség ahhoz, hogy egy bizonyos energiafogyasztást teljes mértékben napenergia segítségével tudjunk fedezni.
A kutatási és számolási háttérmunkában segítettek a Megújuló Energiaparkkal tudományos kapcsolatban álló debreceni egyetemi Meteorológiai Tanszék munkatársai, hogy az alkalmazás által megadott rendszer minden esetben pontos legyen. Az alkalmazás tehát használható bárhol a Földön, elérhető magyar, angol, német nyelven, később pedig orosz és spanyol nyelven is felkerül majd.

Próbálja ki még ma a PV Calculator-t!

Letölthető az AppStore-ból és a Google play áruházból.

Hideg a lakás? Csak egy kattintás! – avagy mire jók a távfelügyeleti rendszerek
Elérhető a Megújuló Energiapark önálló mobil-információbázisa, a MEP- App.
A MEP-app mobilalkalmazás elsősorban azoknak lehet hasznos, akik többet szeretnének tudni a Park működéséről, kérdésük van ezekkel az energetikai rendszerekkel kapcsolatban, vagy épp a meglévő rendszerüket szeretnék ellenőrizni. Emellett az éppen aktívan folyó kutatásokkal kapcsolatos érdeklődők azonnal feltehetik kérdéseiket, hiszen az alkalmazás egy live chat felületet is kapott. Itt nem csak az ügyfélszolgálat tagjait lehet elérni, hanem a felhasználók közti üzenetváltásra is tökéletes felület.

A alkalmazás egyik legfontosabb része a távfelügyelet. Minden újonnan telepített napelemes-, napkollektoros- és fűtési rendszernél lassan alapkövetelménnyé válik a távfelügyelet kiépítése. Ez elősegíti azt, hogy a rendszer működésének biztonságát jelentősen növeljük. A Megújuló Energiapark minden újonnan épített rendszer esetében - ahol lehetőség van internetes elérésre - javasolja a távfelügyelet kiépítését. A felügyelet legfőbb előnye, hogy minden ügyfél és a Megújuló Energiapark is azonnal értesül arról, ha a rendszer működésében valamilyen rendellenesség tapasztalható, és ezt vagy távolról meg lehet oldani, vagy a lehető legrövidebb időn belül javíthatóvá válik. A hálózatra tápláló napelemes rendszerek esetében a távfelügyelet segítségével folyamatosan nyomonkövethetővé válnak az inverterek termelési adatai. Amennyiben egyáltalán nem termelnek, vagy csak a meteorológiai viszonyokhoz képest csekély mértékű termelést adnak le, úgy a hibát azonnal továbbítja a rendszer. Amennyivel egy-egy telephelyen több inverter található, a távfelügyelet szoftvere folyamatosan összehasonlítja ezek értékeit, és ha túl nagy eltérések tapasztalhatóak ezek között, úgy erről is értesítést küld.

A napkollektoros rendszerek esetében a kezelőfelületen számos paraméter beállíthatóvá válik a távfelügyelet segítségével. A napkollektoros rendszerek meglehetősen nagy karbantartásigényű rendszerek, de a távfelügyelet segítségével a keletkező hiba okát messziről meg lehet állapítani és vagy távolról javítható, vagy egy szervizegységet a lehető legrövidebb időn belül a helyszínre küldve elhárítható a rendellenesség, hogy a napkollektoros rendszer zavartalanul működhessen.

A távfelügyelet másik nagy előnye az, hogy az ügyfelek meggyőződhetnek a napi megtakarításaikról, ugyanis a rendszer minden nap rögzíti a ezeket, ezáltal egyértelművé téve a rendszer hatékonyságát.

A fűtési és hűtési rendszerek esetében a távfelügyeletes rendszer szintén egyszerűen kivitelezhető, és fontos lehetőséget biztosít a tulajdonosa számára azzal kapcsolatban, hogy az épületben, vagy épületrészben hány fokos hőmérsékletet kíván beállítani. Ezt interneten keresztül egyszerűen meg is teheti, és amennyiben jelentős eltérés mutatkozik a kívánt értéktől, és ezáltal valamilyen hiba következett be, arról azonnal értesül a beruházó.

A távfelügyeleti rendszerek elérhetőek tehát a MEP-appon keresztül, amely sokak számára megfelelőbb megoldást jelenthet, mint egy-egy rendellenesség esetén számítógéphez és telefonhoz szaladni. Így egyszerűen, egy eszköz segítségével ellenőrizhető az adott megújuló energival működő rendszer és jelenthető egy esetleges probléma a chaten. Ezek mellett okostelefonja segítségével akár a szobája hőmérsékletét is beállíthatja.

További információk itt: www.megujuloenergiapark.hu

Nyitvatartás

Hétfő - Péntek: 08:00 - 16:00

Árukiadás:
Hétfő - Péntek: 08:00 - 14:30

Elérhetőség

2300, Ráckeve, Sillingi út. 30.

Tel: (+36) 24 485 402
Fax: (+36) 24 485 603
Központi e-mail cím: mail@koraxsolar.com

Napelem