Rólunk | Korax Solar napelem
HU
EN

Néhány szó cégünkről

A Korax Gépgyár Kft. 1986-os alapítása óta jelentős hírnévre tett szert a gépgyártás területén. A magyar tulajdonban lévő cég mára több mint 120 főt foglalkoztatva piacvezető pozíciót vívott ki magának az élelmiszeripari- és egyedi gépgyártásban.

2006-ban a vállalat elektromos áramtermelő napelemek előállításába kezdett Korax Solar néven. Fő profilja standard és egyedi mono-, illetve polikristályos napelem modulok gyártása, 16-18 MW/éves kapacitással. A folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően a Korax Solar mára Közép-Európa legnagyobb napelemgyártói közé sorolható. Gyártásunk egy része exportálásra kerül a gyorsan bővülő disztribútori hálózaton keresztül. A szigorú nyugat-európai minőségi elvárásoknak megfelelve és a támogatási rendszerek alakulását követve Franciaország, Németország és Olaszország jelenti az első számú export piacot.

Cégünk természetesen a hazai piac egyik főszereplője is és kétségtelenül a legstabilabb. Megbízóink részére komplex, teljes körű szolgáltatást nyújtunk a projektötlettől kezdve, a megfelelő finanszírozási és pályázati konstrukciókon keresztül, a napelemes rendszerek tervezéséig és kivitelezéséig. Számtalan rendszer teljes megvalósítását tudhatjuk már magunk mögött és nagy reményekkel várjuk a magyar piac további fellendülését.

Referencia listánkat itt tekintheti meg: Referenciák

Miért a Korax Solar?

Kiváló minőségű magyar termék

   - magas hatékonyságú napelemek
   - 4 lépcsős minőségellenőrzési folyamat
   - minősítések: TÜV (IEC61215, IEC61731), ISO9001, CE 

Egyedi napelemek

   - rugalmas megoldások, egyedi méretek, áttetsző modulok
   - különleges keretszerkezetek speciális környezeti feltételekhez 

Komplett megoldások

   - rendszertervezés, elektromos tervezés
   - pályázatírás
   - hálózati csatlakozás teljes körű ügyintézése
   - minőségi kiegészítők forgalmazása
   - kulcsrakész rendszerek összeállítása és telepítése 

Raktárról történő kiszolgálás10 év anyag és gyártási garancia, 25 év teljesítmény garancia

Amire büszkék vagyunk

Superbrands cím (letöltés)

A Superbrands szakértői bizottság döntése alapján cégünk 2014-ben elnyerte a Business Superbrands címet. A Superbrands a világ legjelentősebb márkaértékelési rendszere, amely 90 országban azonos ismérvek alapján díjazza a vezető márkákat.

Napelemes kukásautó állt munkába Békéscsabán Korax Solar napelemekkel (megtekintés)

A teljes egészében elektromos hajtású szemétszállító autót a Debreceni Egyetem Műszaki Karának szakemberei tervezték és építették meg, mindössze egy év alatt. Jelenleg az országban ez az egyetlen olyan gépkocsi, amelyben a váltóáramú motort egyenáramú akkumulátorok hajtják. A napelemek az autó hajtásához és például a hidraulika rendszer működtetéséhez is hozzájárulnak.

Győztes napelemes autó – „SZEnergy Team”
Shell Eco-Marathon Europe (letöltés)

Cégünk egyedi napelemes technológia kifejlesztésével nagymértékben hozzájárult a Szécheni István Egyetem „SZEnergy Team” csapata versenyautójának győzelméhez a 2010-es Shell Eco-Marathonon Urban Concept/Solar kategóriában.

Napelemes autó – „SZEnergy Team”
Shell Eco-Marathon Europe (letöltés)

Cégünk egyedi napelemes technológia kifejlesztésével nagymértékben hozzájárult a Szécheni István Egyetem „SZEnergy Team” csapata versenyautójának sikeres részvételéhez a 2009-es Shell Eco-Marathonon Urban Concept/Solar kategóriában.

Napelemes rendszer adományozása – Afrikáért Alapítvány (letöltés)

Az Afrikáért Alapítvány Kuratóriuma közreműködésében cégünk egy komplett napelemes rendszert adományozott az első kongói-magyar általános- és középiskola részére.

Újrahasznosítás - PV Cycle (letöltés)

A Korax Solar büszke tagja a PV Cycle szervezetnek, amely kötelezi a napelemek gyártóit a kiöregedett modulok ingyenes visszavételére és azok újrahasznosítására. A PV Cycle küldetése teljes összhangban van cégünk környezettudatos elhívatottságával. Az anyagi oldalát nem sajnálva, megtiszteltetésnek érezzük, hogy részesei lehetünk egy globális probléma megoldásának.

Magyarország első ipari méretű napelemes rendszere (letöltés)

2008-ban Magyarország első kimagaslóan nagy, 100 kWp teljesítményű napelemes rendszere KoraxSolar modulok beépítésével valósult meg a soroksári TESCO Megapark tetőfelületén.

Partnereink

Nyitvatartás

Hétfő - Péntek: 08:00 - 16:00

Árukiadás:
Hétfő - Péntek: 08:00 - 14:30

Elérhetőség

2300, Ráckeve, Sillingi út. 30.

Tel: (+36) 24 485 402
Fax: (+36) 24 485 603
Központi e-mail cím: mail@koraxsolar.com

Napelem